1. نمک: افراد باید پیش و بعد از خوراک کمی نمک بخورند. مصرف نمک قبل از خوراک به تفریق اسید معده و بعد از آن به هضم و ضدعفونی کردن خوراک کمک میکند.
مصرف نمک قبل از غذا به کاهش اسید معده کمک میکند
2. آب سیب زمینی خام: افرادی که مبتلا معده درد و بالا بودن اسید معده هستند میتوانند یک عدد سیبزمینی خام را رنده کنند و به مقدار نیمه استکان آب آن را به آرامی بنوشند.
علاج معده درد,قرص معده درد
مصرف سیبزمینی خام برای افرادی که مبتلا معده درد و بالا بودن اسید معده هستند مفید است
مصرف عصاره شیرینبیان پیش از غذا برای تقویت معده و تفریق اسید معده مفید است
3. عرق زنیان: افرادی که به ویژه بعد از مصرف غذاهای وزین و گوشتی دچار احساس سنگینی معده میشوند باید برای رفع این احساس چندی عرق زنیان بنوشند.
علاج معده درد,قرص معده درد
افرادی که دچار پرماسیدن سنگینی معده میشوند باید عرق زنیان بنوشند
4. سماق: مصرف سماق همراه با غذاهای گوشتی ضروری است.
خوردن پودر سماق فساد معده را بهبود میکند
5. سبزیجات: کسان باید همراه غذا از سبزیجات اخیر استفاده کنند. مصرف سبزیجات پسین علاوه بر سمزدایی تن به بهتر شدن حرکات دودی روده و بازدارندگی از بروز یبوست نیز کمک شایانی میکند.
مصرف سبزی ها به حرکات دودی روده و جلوگیری از بروز یبوست نیز کمک شایانی میکند
6.دمنوشهای بابونه، گلگاوزبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین: مصرف ترکیب این دمنوشها کارایی بسزایی در تسکین اعصاب معده دارد. افراد برای تعبیه این معجون باید مقدار مساوی از این گیاهان را با هم ترکیب و روزانه سه لیوان از آن را میل کنند.
دمنوشهای بابونه، گلگاوزبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین در تسکین اعصاب معده مفیدند
7. دمنوشهای زیرهسبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه، شیرینبیان، زنیان و بومادران: استفاده از آمیخته این دمنوشها سبب تقویت معده و دستگاه گوارش میشود. مصرف این ترکیب برای رفع سردی، ترشی و زخم معده، نفخ و دلدرد کارساز است. در ضمن نسوان میتوانند در ۲ لغایت سه روز پیش درآمد خو ماهیانه روزانه سه لیوان از این معجون را بنوشند.
دمنوشهای زیرهسبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه و شیرینبیان سبب تقویت معده می شوند
8. پرهیز از پرخوری و روزهداری: نیز به دفع سموم از معده و روده کمک شایانی میکند.
9. ترکیب عرقنعناع، عرق بارهنگ، گلاب و نبات: مبتلایان به دلدرد، دلپیچه و نفخ برای رفع سخت خود باید از ترکیب آبجوش به به اتفاق عرقنعناع، عرق بارهنگ، گلاب و نبات کاربرد کنند. افراد برای تهیه این مخلوط باید سه قاشق غذاخوری عرقنعناع، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق مرباخوری بارهنگ را به یک لیوان آبجوش بیفزایند. نوشیدن این معجون برای افراد کماشتها نیز مفید است.